Alba Carmona

ALBA CARMONA

CATALUNYA


PAS | Pont del Diable

Divendres, 19 de juliol 22.30 h

Les seves arrels flamenques serveixen com a nexe d’unió en aquesta deliciosa i meravella barreja de diversos cants d’anada i tornada

Alba Carmona presenta el seu segon disc, Cantora, un homenatge als cants popular. A la riquesa i personalitat de la música de tradició oral. El poble canta i balla per divertir-se, però també ho fa com a ritual, com a creença i concepció ideològica, com a reclam o queixa o, simplement, com a manifest d’amor.

L’element indispensable i més primitiu d’aquest gènere ha sigut la música vocal i, per tant, la cançó. La cantant recopila diverses cançons de diferent procedència i les porta a una lectura contemporània, on la cançó espanyola pica l’ullet a la gallega o catalana, mentre s’alterna amb cants iberoamericans o andins.

Alba Carmona, després del seu pas per Las Migas i d’haver posat la veu al servei d’artistes de la talla de Miguel Poveda, Perico Sambeat, Chano Domínguez o ser la veu de l’espectacle Flamenco Hoy de Carlos Saura, segueix construint una carrera sòlida en solitari que l’està portant pels millors escenaris de tot el món. Sense anar més lluny, la presentació de Cantora passarà pel Lincoln Center de Nova York a finals del 2024.

Formació:

Alba Carmona, veu
Ignasi Cama, guitarra
Josep Cordobés, percussió
Roser Loscos, violí