PRESENTACIÓ

Estem vivint la crisi més gran de la nostra generació i hem de fer un PAS per adaptar-nos a un món diferent. La cultura no és aliena a aquesta transformació, i com a element fonamental per al desenvolupament intel·lectual de la humanitat també ha de fer un PAS. No és un PAS enrere, és un PAS endavant, més ferm que mai, per sortir enfortida d’aquesta situació i contribuir com ho ha fet sempre a fer-nos la vida més rica i més plena.

Des de Martorell, i en clau de l’esperat Festival PAS, empentem fent un PAS diferent, amb el PAS Canviat. Perquè la música no pot deixar de sonar, ni per als grans ni per als petits: hem de seguir descobrint artistes, música, tendències… En definitiva, fent cultura per a la gent. I aquest any, el de la setena edició, ho farem amb una proposta de primer nivell: el PAS Canviat. Ens hi acompanyeu? Segur que sí! De ganes no en falten! Que soni la música!

SALUTACIONS

Benvolguts,

Aquest és un any atípic. Un any que recordarem sempre per haver patit una de les epidèmies més severes i globals de la historia.

Per sort, de mica en mica, anem recuperant la normalitat, però hem de ser conscients que el virus encara hi és. És per això que no sabíem si enguany podríem celebrar el PAS o no. Les dades ens indiquen que anem millorant i que podem anar recuperant, a poc a poc, una certa normalitat. Per tant, després de mesos de confinament i de prevenció i amb el màxim respecte pel virus, respectant totes les mesures de prevenció i seguretat, celebrarem el PAS, el nostre festival d’estiu.

Serà un PAS CANVIAT, ja que tot i que tindrà els mateixos ingredients (música de qualitat, festival gratuït i oferta gastronòmica), es canvien les dates del festival ­–darrer cap de setmana de juliol i els dos primers caps de setmana d’agost– i es canvia la seva ubicació, que serà a la Piscina d’Estiu (només per aquest any). S’haurà de fer reserva prèvia per controlar l’aforament màxim, que serà de 500 persones per sessió.

Perquè ningú es quedi sense gaudir de cadascuna de les propostes musicals, l’actuació del divendres i el dissabte de cada cap de setmana serà la mateixa, de manera que amb la reserva prèvia, si no hi pots anar un dia pots reservar l’altre, i es podrà repetir si hi ha espai disponible.

Sé que enguany la celebració del PAS comporta canvis importants, però són els canvis que ens permeten poder-lo celebrar mantenint les mesures de protecció i seguretat. D’altra manera no el podríem celebrar.

Desitjo que les propostes musicals d’enguany us agradin i que, com cada any, puguem gaudir del PAS. Això sí, amb tota la prudència, civisme i responsabilitat que requereix el moment.

Junts en gaudirem i junts ens en sortirem.

Xavier Fonollosa i Comas
Alcalde de Martorell

L’estiu és sinònim de bon temps i estones a l’aire lliure. Per això floreixen arreu festivals de música que conviden a gaudir de les nits càlides de juliol i agost. Com el que es fa a la nostra població, que compta amb una trajectòria sòlida que ni tan sols les dificultats de mesos passats han pogut interrompre.

La setena edició del PAS és un PAS Canviat. Perquè el mes de març ens va agafar a tots amb el pas canviat i ens hem hagut d’adaptar a circumstàncies noves. De la mateixa manera, també s’ha hagut d’adaptar a la realitat del moment el nostre festival estiuenc de música, que enguany tindrà, de forma excepcional, un altre emplaçament privilegiat: la piscina d’estiu. Una piscina situada en un mirador magnífic de la serra de l’Ataix, de la serra de les Torretes, del monestir de Sant Genís de Rocafort, del jaciment de Santa Margarida… Si el pont del Diable ens connecta amb el nostre passat romà, aquest entorn ens situa davant d’una altra part del nostre patrimoni natural i cultural. I envoltats del verd de la gespa i del blau de l’aigua.

Novament, les propostes miren de complaure tots els gustos: flamenc, jazz, salsa, música negra americana, cançó d’autor… Diversitat i eclecticisme amb un punt en comú: la qualitat musical dels artistes, novells o experimentats. Després d’uns mesos ben estranys, aquests tres caps de setmana musicals ompliran el nostre poble de ritme i color.

Andreu González i Castro
Regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric