PRESENTACIÓ

Estem sortint de  la crisi més gran de la nostra generació i hem de fer un PAS per adaptar-nos a un món diferent. La cultura no és aliena a aquesta transformació, i com a element fonamental per al desenvolupament intel·lectual de la humanitat també ha de fer un PAS. És un PAS, un PAS DOBLE, més ferm que mai, per sortir enfortida d’aquesta situació i contribuir com ho ha fet sempre a fer-nos la vida més rica i més plena.

Des de Martorell, i en clau de l’esperat Festival PAS, empentem fent un PAS diferent, i amb el PAS  DOBLE. Perquè la música no pot deixar de sonar, ni per als grans ni per als petits: hem de seguir descobrint artistes, música, tendències… En definitiva, fent cultura per a la gent. I aquest any, el de la setena edició, ho farem amb una proposta de primer nivell.

Ens hi acompanyeu? Segur que sí! De ganes no en falten! Que soni la música!

SALUTACIONS

L’estiu és un temps ideal per deixar-nos endur per les emocions de la música. Enguany serà encara més especial perquè ha de ser l’estiu del retrobament després d’any i mig d’epidèmia.

Un doble retrobament: amb la música del PAS i el retrobament de la gent amb els actes, ara que podem començar a organitzar actes per tornar a veure’ns i relacionar-nos, amb les mesures de seguretat adients, control d’aforaments i reserva prèvia.

Hem de recuperar progressivament els espais culturals i socials que donen vida al nostre poble. I per això el PAS és aquest estiu el PAS Doble, amb una doble proposta escènica per a tots els públics i edats. D’una banda, la música torna al pont del Diable, en el format tradicional del PAS, posant en valor l’entorn immillorable del nostre símbol històric més estimat. I d’altra banda, ampliem el PAS a la piscina d’estiu, com un nou escenari amb encant per gaudir dels espectacles musicals.

El PAS és doble perquè es duplica en espais i també en el nombre de concerts. Farem 13 concerts durant cinc caps de semana i el festival s’allargarà des del divendres 9 de juliol fins al dissabte 7 d’agost. Amb aquesta proposta, l’estiu a Martorell comptarà amb una oferta musical, gratuïta i de qualitat per a gairebé totes les nits de cap de setmana d’estiu, que culminaran amb els actes de la Festa Major del 15 d’agost.

Aquest estiu hem de gaudir-lo amb plenitud i res millor que la música per omplir-nos d’alegria i esperança per agafar forces i tornar el més aviat possible a aquesta normalitat que tots desitgem.

Amb l’esperit positiu i vibrant de la música i del PAS, junts ens en sortirem.

Xavier Fonollosa i Comas
Alcalde de Martorell

Quan torna el bon temps ve de gust sortir de casa per gaudir de les nits càlides de juliol i agost. D’una forma ben especial aquest any, després de més d’un any en què se’ns han fet massa familiars paraules com pandèmia i confinament.

Per això el PAS d’enguany és un PAS Doble, que mira de compensar tant de temps com hem passat a casa a la força. Així, sumem a l’habitual emplaçament del pont del Diable un altre de privilegiat: la piscina d’estiu. Tenim una piscina situada en un mirador magnífic, des del qual es veuen la serra de les Torretes amb el monestir de Sant Genís de Rocafort, el jaciment de Santa Margarida… Si el pont del Diable ens connecta amb el nostre passat romà, aquest entorn ens situa davant d’una altra part del nostre patrimoni natural i cultural. I envoltats del verd de la gespa i del blau de l’aigua.

Novament, les propostes miren de complaure tots els gustos: pop, flamenc, jazz, salsa, música negra americana, música electrònica, cançó d’autor… Diversitat i eclecticisme amb un punt en comú: la qualitat musical dels artistes, novells o experimentats. Aquests cinc caps de setmana musicals ompliran el nostre poble de ritme i color fins a enllaçar amb la festa major d’agost.

Us esperem en aquest festival de música que ja s’ha convertit en una cita obligada del nostre calendari estival.

Andreu González i Castro
Regidor de Cultura, Patrimoni Històric i Museus